Adress

Strandvallen 3, 30257 Halmstad

Ring oss

035 - 17 33 77

Maila oss


info@badrumsteamet.com

Golvläggning

Vi på BadrumsTeamet utför alla slags golvarbeten.

Dags för ett nytt golv hemma?

Dags för ett nytt golv hemma? Ett vackert golv ger ditt hem den känsla du vill ha och kan förstärka den övriga inredning eller ge en lugn harmonisk grund. Oavsett om det gäller läggning av nytt trägolv i vardagsrummet, matta i badrummet eller vinylgolv i köket så kan vi hjälpa dig. Genom att erbjuda plattsättning och golv- och mattläggning kan vi ge er som kund en så bra totallösning för ert hem som möjligt.

Parkett, klinker, plastmatta, laminat eller en mjuk och skön heltäckningsmatta. Det är ditt val

Det blir aldrig bättre än underarbetet, så är det i många fall. Vi löser det mesta med både upprivning, riktning eller spackling och naturligtvis bortforsling av restmaterial. I vissa fall går det även att lägga ett golv ovanpå det gamla golvet och sen spika en kvartsstav mot den gamla golvlisten. Det kan medföra att man behöver kapa av en och annan dörr för att det ska fungera.

Man kan lägga vissa golv på underlag så som PVC, linoleum, klinker och trä, om man vet att den underliggande konstruktionen är torr och frisk. Underlag som suger upp fukt så som nålfilt och heltäckningsmattor måste tas bort innan golvläggning.

Parkettgolv kan läggas direkt på existerande plast- eller trägolv, men ytan/underlaget måste vara fast, plant, rent och torrt. Är det små svackor i undergolvet kan dessa fyllas upp med grålumppapp. Om du misstänker fukt i undergolvet eller om golvet ska läggas på en betongplatta krävs en ångspärr.

Du vet väl att vi också utför golvläggning i Halmstad? 

Golvläggning Halmstad

Kan man lägga vinylgolv på plastmatta?

Ja det går bra, men det är viktigt att undergolvet är plant och rent. Att limma en plastmatta på en befintlig plastmatta rekommenderas dock inte.

Kan man lägga klinker på plastmatta eller träbjälklag?

Plastmattan måste vara godkänd som tätskikt enligt Golvbranschens testmetod. Golvet måste vara förstärkt mot svikt och fuktrörelser för att klinkerplattorna inte ska släppa från underlaget. På träbjälklag krävs en armerad och fiberförstärkt flytspackelmassa på minimum 15mm innan klinker kan läggas.

Kan man lägga klickgolv på klickgolv?

Du kan lägga trä- och laminatgolv på alla plana, fasta underlag där det ligger gamla golv, förutom textilgolv med lugg. … Om underlaget är ojämnt kan det nylagda golvet knirra och svikta. Vid ojämnt underlag måste du därför oftast spackla upp svackor.

Kan man lägga klinker på klinker?

Får man enligt branschreglerna montera kakel på kakel och klinker på klinker? GVK eller BKR har ingen avrådan eller något förbud mot att installera ytterligare ett skikt kakel eller klinker på ett redan befintligt skikt. Däremot får man inte bygga bort ett bakfall i underlaget på detta sätt.

 

Vad vi gör

Kolla in våra tjänster