Adress

Strandvallen 3, 30257 Halmstad

Ring oss

035 - 17 33 77

Maila oss


info@badrumsteamet.com

Köksrenovering

Börja alltid din planering med att utgå från de behov som du har i ditt kök.

Att renovera köket är något som de flesta hemägare drömmer om.

Det är trots allt inte bara en plats för matlagning, utan också ett rum där man umgås med nära och kära, hjärtat i huset. Något som gör att det ställs stora krav på såväl funktionalitet som utseende vid en renovering.

Om du går i tankarna på att genomföra en renovering av köket kan du kontakta oss på BadrumsTeamet så kan vi hjälpa er hela vägen

En köksrenovering kan göras på en mängd olika sätt. Ett av alternativen är att genomföra en totalrenovering där man river ut och ersätter rubb och stubb. Då har man också chansen att ändra på rör och placeringar kanske lägga ett nytt golv och tapetsera om, vi löser alltihop åt er.

Varje hem har sin unika själ och charm. Något som bör tas i beaktande när den nya köksinredningen ska inhandlas. Bor du i ett charmigt sekelskifteshus är det troligtvis en bra idé att välja ramluckor och beslag med retrodesign.

I ett modernare hus eller lägenhet kan det å andra sidan fungera bättre med släta luckor och beslag med tuffare design.

När du väl har kommit fram till vilken stil din nya köksinredning ska ha, är det dags att fundera på vilken färg som passar bäst. Valet av färg har nämligen en stor betydelse för kökets helhetsintryck.

En detalj som många inte ägnar särskilt stor tanke åt, är handtagen till skåp och luckor. Något som vi däremot tycker är viktigt för att få ett både praktiskt och snyggt kök. Det sista man vill när man arbetar i köket är nämligen att famla efter handtaget. I stället vill man enkelt kunna ta tag i det för att snabbt komma åt det man behöver i skåpet eller lådan.

Köksrenovering Halmstad

Sist men inte minst rekommenderar vi att du funderar på hur du kan göra köket lättstädat. Personligen föredrar vi stora rena ytor där allt får plats, överskåp som går hela vägen upp till taket och tåliga bänkskivor för att göra ytorna så enkla som möjligt att hålla efter.

Om du har utrymme för det – ordna ett provisoriskt kök under tiden du renoverar. Kanske kan ett kasserat köksskåp fungera som en stomme? Ställ i ordning en enkel köksstation med det allra viktigaste så som vattenkokare, kokplatta och micro.

Passa på att rensa ut medan du ändå tömmer köket.

Börja alltid din planering med att utgå från de behov som du har i ditt kök. Första prioritet är för de flesta att laga mat, vilket kan se olika ut. Utgå från ditt nuvarande kök, fundera på vad du gillar och vad du vill förändra. Några bra frågor att ställa sig är: Hur många är ni i familjen? Ska det finnas plats att sitta i köket? Behöver du fler arbetsstationer för att ni ofta är många som lagar mat samtidigt? Hur vill du förvara dina saker i köket – skåp, lådor, öppna hyllor, krokar på väggen?
Det finns många frågor att ställa sig i planeringsstadiet – gör en lista över dina behov och önskemål.

Vad vi gör

Kolla in våra tjänster